DRAG
ME
Button Linkedin
Button Klik
Button Klik
Button Klik
Button Klik

De eerste weken als stagiaire bij Ribbel

Onze twee toppers: Jur & Lisa, zijn sinds begin februari aan de slag als designer en content creator bij Ribbel. Beiden komen ze van het Cibap. Lisa zit in haar laatste jaar Grafisch ontwerp en Jur zit in het derde jaar van zijn studie Media Vormgever. Afgelopen periode zijn zij met verschillende projecten aan de slag gegaan. Maar hoe vinden ze dat nu, zo'n stage bij Ribbel?

Ook delen we een aantal toffe uitingen die Jur en Lisa de eerster periode van hun stage hebben opgepakt! Deze zul je ook terug zien in onze cases op de website.

Wat vind je het leukste tot nu toe?

Lisa: Eigenlijk vind ik alles wat ik tot nu toe gedaan heb, leuk om te doen hahaha maar als ik 1 ding moest kiezen is dat toch wel de Instagram post/animatie maken voor Solabiol. Dat komt omdat dat een opdracht was waarvan ik voordat ik begon met stage lopen had gedacht dat ik dat niet kon en het nu opeens zo leuk vindt om mee bezig te zijn. Sinds die opdracht vind ik het ook leuk om te animeren, dus er kan nog een hobby bij op mijn lijstje 🥳

Jur: Je komt op veel plekken waar je normaal niet zou komen. Daarnaast mag je echt doen wat je leuk vindt, bijv. "Behind The Scenes" maken voor een clipshoot van Justin.

Wat wil je verder ontwikkelen de komende periode?

Jur: Ik zou mij zelf meer willen ontwikkelen in videografie. Afgelopen periode ben ik veel beelden aan het maken voor o.a. reels en tiktoks. Hier krijg ik veel energie van. Daarom wil ik mij graag hierin verder ontwikkelen. Ik ga graag ontdekken hoe je de beste beelden maakt en hoe word ik er nog beter in.

Lisa: In 2 verschillende dingen eigenlijk. Als ik kijk naar wat ik nog wil ontwikkelen op het gebied van werk, is dat beter worden in animeren en dan vooral in die kleine animaties voor bijvoorbeeld op Instagram. Maar als ik kijk naar persoonlijk wil ik me graag nog meer ontwikkelen in het trotser kunnen zijn op mijn werk, ik ben hier al wel de afgelopen periode mee bezig geweest en merk al wel dat in minder ongemakkelijk wordt als iemand me een complimentje geeft.

Hoe vind je het om bij Ribbel stage te lopen?

Lisa: Ik ben 100% eerlijk als ik zeg dat dit de leukste stage is die ik gehad heb. Je wordt echt serieus genomen en je krijgt niet van die standaard stagiaire klusjes die je vaak krijgt bij grote bedrijven. Je krijgt echt opdrachten die goed bij jou passen of waar je je in wilt verbeteren. Dusss... echt leuk hahaha

Jur: Het is altijd gezellig op kantoor. Je mag echt doen wat je zelf leuk vindt. Je wordt goed geholpen in waar je in wilt groeien. Kortom fantastisch!!!!!!!!!!!!

Waar ben je het meest trots op?

Lisa: Hahaha goede vraag voor mij inderdaad. Ik denk dan toch het kaartje wat ik gemaakt heb voor Justin. Ik vond het een hele toffe opdracht om mee bezig te zijn en erover na te denken waar ik het beste de “geheime boodschappen” in kon laten verwerken.

Jur: Trots ben ik zeker op mijn idee voor een online campagne voor Youngstars. Heel tof om te zien hoe dat met het team tot een geheel geworden is. Ook ben ik trots dat ik een klant heb binnengehaald.

Waarmee kan je niet zonder op het werk? En waarom?

Lisa: Mijn IPad met mijn Apple Pencil erbij. Dat komt omdat ik daar heel veel illustraties op kan maken en daar vaak eerst iets op schets, bijvoorbeeld een storyboard, voordat ik begin met een opdracht.

Jur: Kan niet zonder mijn collega’s, omdat ze je altijd goed helpen en nieuwe ingevingen geven.

Wat is een eigenschap die je nog niet hebt laten zien?

Jur: Ben helemaal mij zelf denk dat ik wel alles heb laten zien.

Lisa: Dat ik best wel impulsief kan zijn in dingen die ik zeg. Mijn goede vrienden en familie weten wel dat ik soms opeens heel druk kan worden en dan soms hele random dingen doe of zeg. Hier heb ik dat nog niet laten zien of gehad omdat ik hier altijd bezig ben met dingen die ik leuk vind om te doen en dan heb ik daar geen last van hahaha, gelukkig maar!

Misschien vind je dit ook leuk